Vücut Direncini Artıran Vitaminler Nelerdir?

Vücut Direncini Artıran Vitaminler Nelerdir?

Vücut Direncini Arttıran Vitaminler Nelerdir?

Vücut direncini arttıran vitaminler temelde C, B6, D ve E vitaminleridir. Eksikliğinde vücut direnci hızla düşer ve vücut hastalanmaya yatkın hale gelir. Vücut C vitaminini üretmediği veya stoklamadığı için günlük alımı sağlık için çok önemlidir.

Bağışıklık sistemini destekleyen besinler arasında bulunan B6 vitamini en çok tavuk, somon ve ton balığı gibi ürünlerde bulunur. Ayrıca yeşil sebzelerde bulunan B6, humusun ana maddesi olan nohutta da fazlaca bulunur.

E vitamini ise özellikle fındık ve zeytinde oldukça zengin bir şekilde bulunur. D vitamini bağışıklık için oldukça önemlidir. D vitamini eksikliği laboratuvar bulguları ile tespit edildiğinde bu eksikliğin yerine konması bağışıklık sisteminin düzenli çalışabilmesi açısından oldukça önemlidir.

D vitamini takviyesi için en ideal seçim D3 K2 vitaminlerini bir arada içeren gıda takviyesi  ürünler olabilir.

Tüm bu besinleri tek günde ve yeterli oranda vücuda almak neredeyse imkansızdır. Fakat vücut direncini artıran besinler eğer gün içinde yeterince vücuda alınmazsa, vücut direnci düşer. Bu sebeple eğer doğal olarak bu besinleri alma imkanınız yok ise, bu durumda vücut direncini arttıran takviyeler kullanarak, vücut direncini kontrol atında tutabilirsiniz.

Vücut Direncini Ne Arttırır?

Vücut direnciniz ne kadar yüksek olursa, hastalıklara karşı o kadar dirençli olursunuz. Kimi zaman uykusuzluk kimi zaman ise düzensiz beslenme vücut direncinizi düşüren yanlış alışkanlıklar olabilir.

Hayatınızın bazı noktalarında yapacağınız yaşam tarzı değişiklikleri ve yeni alışkanlıklar, vücut direncinizi artırma konusunda size destek sağlayacaktır.

Öğünlerde, özellikle vücut direncini artıran besinler tercih etmek, bunun mümkün olmadığı zamanlarda (iş yoğunluğu vs.) vücut direncini arttıran takviyeler kullanmak bağışıklık sisteminizi doğal şekilde güçlendirecektir.

Tüketim alışkanlıklarına ek olarak ;

Yeteri miktarda spor ve egzersiz (günde 45 dakika yürüyüş) yapılması,

Melatonin hormonunun düzenli salınımını sağlayacak 22.00-03.00 arasında karanlık bir odada uyku düzeninin sağlanması,

Stres seviyesinin en aza indirgenmesi,

Alkol, sigara gibi alışkanlıklardan uzak durulması veya en aza indirilmesi vücut direnci kontrol altına almak adına yapılması gereken diğer alışkanlıklardır.

Vücut direncini destekleyen takviyeler için www.full4you.com sayfasını ziyaret edebilir ürünlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

İnsan organizmasının, bir dokunun veya bir hücrenin, olumsuz fiziksel veya çevresel koşullara dayanma kapasitesine vücut direnci denir. Vücudun bağışıklık sistemi her zaman aynı ölçüde dirençli olmaz. Özellikle kış ayları vücut direncini arttıran besinler alarak savunma sistemi kuvvetlendirilmedir. Vücudumuzun özellikle mikroorganizmalara karşı direnebilmesi için, dışarıdan dolaylı yollarla alması gereken besinler söz konusudur.

Bağışıklık sisteminiz vücudunuzu dışarıdan gelen istilacılardan korur. Bunlara bakteri, virüs ve mantar gibi mikroplar ve toksinler (mikroplar tarafından yapılan kimyasallar) dahildir. Vücudunuz mikroplara veya mikroplar tarafından salınan kimyasallara maruz kaldığında geliştirilen adaptif bağışıklık sistemi; dışardan alınan vücut direncini artıran besinler tarafından güçlendirilebilir.

Vücut Direnci Düşüklüğü Belirtileri Nelerdir?

Çabuk ve sık aralıklarla hasta oluyorsanız, yorgun hissediyorsanız veya çözemediğiniz başka rahatsız edici semptomlar yaşıyorsanız, bu bağışıklık sisteminizin zayıfladığı anlamına gelebilir. Bu noktada özellikle temel bazı semptomlara dikkat etmeniz gerekir, çünkü bu semptomlar vücut direnci düşüklüğü belirtileri olabilir.

1. Stres Seviyeniz Çok Yüksekse

Çok stresli dönemlerden geçtiğinizde bağışıklık sisteminizin zayıflamışsa hastalanıyor olmanız tesadüf değildir. Yapılan araştırmalar; uzun süreli stresin, bağışıklık sisteminin tepkilerini zayıflattığını göstermiştir. Çünkü stres lenfositleri azaltır. Bu durumda ise vücudunuzun direnci düşmeye başlar.

2. Soğuk Algınlığı Geçirmeye Yatkın Olmak ve Geç Atlatmak

Çoğu insan 7 ila 10 gün içinde geçirdiği soğuk algınlığını atlatır. Ancak sürekli olarak nezleye yakalanıyorsanız , ya da seyrini takip etmeyen bir soğuk algınlığınız varsa, bu bağışıklık sisteminizin şartlara ayak uydurmak için mücadele ettiğinin açık bir işaretidir. Yani vücut direnciniz oldukça düşmüş demektir.

3. Yaralarınızın İyileşmesi Yavaş İse

Vücudunuz, yeni cildin yenilenmesine yardımcı olmak için yaraya, besin açısından zengin kan göndererek yarayı korumaya çalışır. Bu iyileşme süreci sağlıklı bağışıklık hücrelerine bağlıdır. Ancak bağışıklık sisteminiz yavaşsa, cildiniz yenilenemez, yaralar geç iyileşir. Vücut direncini artıran besinler tüketerek bu süreci daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

4. Çabuk ve Sık Yoruluyorsanız

Çok yorulup dinlenemediğiniz zamanlar ve aktiviteler hariç; yeterince uyuyorsanız ve hala yorgunluk çekiyorsanız, bağışıklık sisteminiz size bir şey söylüyor olabilir. Vücudunuz bağışıklık sistemini beslemek için enerji korumaya çalışır ve böylece mikroplarla savaşır. Yorgun bir vücut, vücut direnci düşük olduğu için savaşamaz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.