Bebeklerde Pişik Neden Oluşur?

Bebeklerde Pişik Neden Oluşur?

Bebeklerde Pişik Neden Oluşur?

Bebeklerin bakımı ve sağlığı bütün anneler için önemlidir. Bebekler ne kadar sağlıklı yaşarlarsa anneler de hiç kuşkusuz o kadar mutlu olur. Ancak bebeğin temizliğine ve bakımına dikkat edilse dahi zaman zaman ortaya çıkan bazı problemler olabilir. Bu problemlerden en sık karşılaşılanı ise pişiktir. Pişik genellikle bebeğin kalçasında, uyluğunda ve genital bölgesinde görülür, nadiren de boyun, kol altı ve eklemlerde de kızarıklıklara rastlanabilir. Bu kızarıklıklar yumuşak döküntü halindedir.

 

Pişik oluşumuna neden olan pek çok faktör vardır:

 

·Bebek bezi, ıslak mendil gibi temizlik ürünlerine bebeğin alerjisi olabilir ve bu nedenle pişik görülebilir.

·Banyo sonrasında veya terleme sonucunda bebeğin cildi yeterince kurutulmaz ve nemli bırakılırsa pişik oluşabilir.

·Pek çok bebeğin ishal dönemlerinde veya anne sütünden katı gıdaya geçiş sürecinde pişik sıkıntısı ile karşılaşılabilir. Her bebekte olmasa da bazı katı gıdalar bebeklerde pişik oluşumuna sebep olur.

·Antibiyotik kullanımı vücuttaki faydalı bakterilere zarar verdiği için mantar enfeksiyonu ortaya çıkabilir ve bu nedenle pişik oluşabilir.

Çok ciddi bir rahatsızlık olarak görülmese de pişik olan bebeğin bez değişimi veya banyo sırasında fazlasıyla rahatsız olması anneleri de mutsuz eder.. Gerekli önlemleri alıp bebeğinizi pişikten korumanız gerekir.


Bebeklerde Pişik Yapan Yiyecekler Nedir?

Her bebeğin bünyesi farklı reaksiyon gösterse de bazı yiyecekler bebeklerde alerjik reaksiyonlara neden olarak pişik yapabilir. Özellikle anne sütünden katı gıdaya geçiş sürecinde bebek vücudu yeni besinlere tepki gösterir ve bu nedenle pişik oluşumu gözlenir. Asitli, baharatlı ve acı yiyecekler başta olmak üzere inek sütü, bal, yumurta, ceviz, fındık, fıstık, çilek, kakao, kivi, portakal gibi yiyecekler en çok pişik yapan besinler olarak tanımlanabilir. Bu besinleri özellikle katı gıdaya geçiş sürecinde az miktarda kullanılması önerilir. Alerji yapabilecek besinleri tek başına bebeğinize vererek pişik oluşumunu gözlemleyebilirsiniz. Ek gıdaya geçiş sürecinde doktorunuzdan yardım alarak pişik oluşma riskini minimuma indirebilirsiniz.

 

Pişik Kremi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebeğinizin pişik olmasını istemiyorsanız altını her değiştirdiğinizde kalın bir katman halinde pişik kremi sürmelisiniz. Kullandığınız pişik kreminin kaliteli ürünler kullanılarak tasarlandığından emin olmak önemli bir detaydır. Pişik kremi seçerken kremin içeriğine dikkat etmelisiniz. Eğer doktor tavsiyesi değilse, kortizon içerikli kremlerden uzak durmalısınız. Vitaminler ve doğal kökenli içerikli pişik kremlerini kullanmanız bebeğiniz için sağlıklı bir secimdir. Bebeğinizi büyüme sürecinde mümkün olduğunca kimyasal içeriklerden uzak tutmalısınız. Kimyasal içerikli pişik kremleri bebeğinizin hassas cildinde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu nedenle kimyasaldan uzak, bitkisel içerikli ve vitamin bakımından zengin pişik kremlerine yönelmelisiniz. Kremin kolayca sürülebilir ve kolayca temizlenebilir yapıda olmasına da dikkat etmeniz önemlidir. Pişik önlenmediği takdirde bebek cildindeki yanlara delinmelere varabilecek ciddi cilt problemleri meydana getirebilir. Düzenli olarak uygulanan kaliteli pişik kremleri ile bebekler bezi bırakana kadar olası pişik oluşma risklerini engelleyebilirsiniz. Doğal kökenli içerikler içeren pişik kremlerinin her alt değişiminde kullanılması herhangi bir sıkıntıya yol açmaz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.